Mordecai

Mordecai was the uncle of Esther in the Book of Esther from the Bible. When everyone was forced to bow down to the nonsence of his time he stood his ground and refused. I am an opinionated man and this is where i stand up for what I believe in. Many articles are in swedish.

Namn:
Plats: Sweden

måndag, oktober 29, 2007

Galaeländet

Snart kommer galasäsongen igång och jag passar på att publicera en insändare som jag skrev till metro förra året appropå att SVT inte sände Oscarsgalan.

Svar till Henrik Scheutz. Tack SVT för att vi slapp se gala-eländet dennna gång. Hela vintern har vi plågats av den ena galan mer patetisk än den andra. Galorna generellt är inget annat än kompisar som ger priser till kompisar och Oscarsgalan är inget undantag trots det lite större urvalet. De svenska varianterna är löjeväckande och påminner mest om Lucia i förskolan, dvs alla får vara med. Har man gjort en film så blir man nominerad. Har du vunnit en idrottstävling så får du ett pris. De olika galorna är privata ryggdunkarfester utan någon form av tittarvärde och säger väldigt lite om kvalitet. Nobel och Polarpriset är de enda som faktiskt premierar människor som har utfört något substantiellt. Vi behöver inte Oscarsgalan för att veta vad som är bra film. Det avgör vi själva.

Etiketter: , ,