Mordecai

Mordecai was the uncle of Esther in the Book of Esther from the Bible. When everyone was forced to bow down to the nonsence of his time he stood his ground and refused. I am an opinionated man and this is where i stand up for what I believe in. Many articles are in swedish.

Namn:
Plats: Sweden

onsdag, juni 23, 2010

Ove Bring bör själv leverera bokhyllor till Ramalah

Ekot, Aftonbladet och Dagen mfl rapporterade om att folkrättsprofessor Ove Bring rasar mot Ikea för att de i Israel levererar möbler till bosättningar men inte till araber på västbanken. Han anklagar Ikea för att bryta mot de mänskliga rättigheterna. Vilken planet bor han på? Israel befinner sig i väpnad konflikt med araberna på Västbanken. Tror han på allvar att en israelisk budfirma skulle riskera liv och lem för att leverera en billybokhylla till Ramallah? Jag har själv varit i en bosättning på Västbanken -94, strax efter första intifadan. Jag jobbade med en israelisk städfrima som skulle röja ut ett hus på bosättningen. När Vi satte oss i bilen såg jag att min arbetsledare stoppade ner en revolver i bakfickan. Vägen vi körde kantades hela vägen av en gul linje. Anledningen fick jag veta var för att man inte skulle köra vilse på vägen till bosättningen eftersom man då kunde bli skjuten av araber. Vägarna ut till bosättningarna är beskyddade av israelisk militär. Det är alltså mycket tryggare att köra till en bosättning än till någon annan destination på Västbanken. Jag föreslår att Ove Bring själv sätter sig i en Israelregistrerad budbil och kör ut till Ramalah med billysbokhyllor så får han se hur länge han håller fast vid sina högtravande ideal. Chansen är nämligen ganska påfallande att han blir pepprad innan han hunnit säga mänskl...

Det är dags att svenskar slutar dalta med de araber som bor i fd Jordanien och norra Egypten. Israelhatet är nämligen kompakt och Ove Bring påtryckningar på Ikea blir helt bisarra i sammanhanget. Han borde istället lägga energi på påtryckningar på Bofors vapen som USA använt när de dödat en miljon irakier. Men kritisera USA vågar han förstås inte.

Etiketter: , , , , , , , ,