Mordecai

Mordecai was the uncle of Esther in the Book of Esther from the Bible. When everyone was forced to bow down to the nonsence of his time he stood his ground and refused. I am an opinionated man and this is where i stand up for what I believe in. Many articles are in swedish.

Namn:
Plats: Sweden

tisdag, september 28, 2010

Västbanken ej ockuperat.

Idag har vi åter igen hört om "det av Israel ockuperade Västbanken" i  Ekot i P1. Har jag missat något väsentligt eller har hela mediasverige fått saken om bakfoten? 1994 slöt Israel och Jordanien ett fredsavtal. Eftersom Jordanien tillsammans med Syrien och Egypten var den förlorade parten avstod Jordanien land till Israel, nämligen Västbanken. I fredsavtalet framgår att gränsen går i Jordandalen. Alltså tillhör Västbanken eller Samaria som Israelerna kallar det Israel, enligt internationell rätt. Följdaktligen är det helt förståligt att Israeler då vill befolka dessa bygder. Det suger för de lokala araberna, men har man startat ett (flera) krig och sen förlorat det får man stå för konsekvenserna. Dessutom skulle de göra sig själva en tjänst om det gjorde  som den miljon araber som är medborgare i Israel. De har jobb, utbildning, demokrati och religionsfrihet. Araberna på Västbanken har inget att förlora på att bli Israeliska medborgare.

Varför bedriver svensk media missinformation angående Israel? Uttrycket de använder har inte varit relevant på 15 år! I övrigt är det ett märkligt uttryck som bara används när det handlar om Israel/Palestina. Aldrig hör man: "Det av USA ockuperade Irak" eller "Det av Ryssland ockuperade Tjetjenien, eller "Det av Sverige ockuperade Skåne". Som vanligt är särbehandlingen stark när det handlar om Palestinakonflikten.


Etiketter: , , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Harry Harrysson said...

Och fortsätter man med fakta - eftersom inte Israel har lust att detaljstyra araberna fick Arafat, vid Oslo, hela område A, civil kontroll över B medan Israel fortsatte kontroll över område C (vilket alltså Arafat skrivit under på), bl.a. pga nödvändig säkerhet, som i Jordandalen mot arabvärlden österut. Detta mot att Arafat stoppade all terror, all hatpropaganda, samlade in alla illegala vapen. Inget ha skett så hans efterföljare har ingen som helst rätt till en enda kvadratmeter.

Totalt vacuum angående dessa triviala fakta i svenska massmedia förutom bloggverksamheten, som t.ex. http://israelisverige.info/?p=2322

2:30 em  
Anonymous Anonym said...

Hur kan Fitte Hammargren raportera från ett land där hon inte ens kan förstå befolkningens språket?

5:04 em  

Skicka en kommentar

<< Home